Broodkruim


thumb_fulltime-stress-kroket_1024-1-720x300.jpg
 

Als je naar de supermarkt gaat en je koopt een pakje paneermeel dan heb je even later een bonte mix in huis van tarwebloem, volkorentarwemeel, gist, glucosestroop, scharrelei, suiker, zout, moutmeel, gedeeltelijk geharde plantaardige olie en vet (palm, raap), tarwegluten, tarwezetmeel, erwteiwit en emulgator (sojalecithine, E481).

 

Wat je misschien veel beter kunt doen, is zelf wat brood drogen in de oven en fijnmalen in de keukenmachine. Stop het in een bakje, zet het in je keukenkast en je hebt er maandenlang, zo niet jarenlang plezier van. Een uur of anderhalf in een oven van zo’n honderd graden, that’s all it takes. Why wait any longer?

 

De broodkruim kun je gebruiken om lekkere krokante laagjes te creëren op alles wat je maakt. Schnitzels, kroketten en bitterballen, of een visje. Door de gehaktballen of over ovenschotels, de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. 

 

INFO@DETWEEDEJEUGD.NL