Het Circulaire Kerstpakket

 

Wereldwijd gooien we zo’n 30% van ons voedsel weg. Vrolijk Kerstfeest!

‘Ho! Ho! Ho!’, dachten een aantal jonge ondernemers. Stuk voor stuk richtten ze hun eigen onderneming op om voedselverspilling tegen te gaan. Ze maken van verschillende reststromen, overschotten en afgedankt voedsel lekkere en duurzame producten en bouwen samen aan een circulaire economie.

Deze kerst wensen zij iedereen een minder verspillende kerst toe. Daarom presenteren zij aan u: het circulaire kerstpakket. 

Een superlekker kerstpakket dat voedselverspilling tegen gaat. Een kerstpakket gevuld met producten van jonge circulaire ondernemers. Een kerstpakket voor een culinair doch circulair kerstfeest!

 

Wat zit er in?

Crostini en Broodsoldaatjes van De Tweede Jeugd, Potje Chutney van Potverdorie!, 2 flesjes Toost van Branie Bier, 2 flesjes ijsthee van ThijsTea, flesje Ketchup van The Ketchup Project en een blikje wilde ganzen rillettes van Coco Conserven.

 

Over de ondernemers:

De Tweede Jeugd is de eerste brood-outlet van de wereld. Bakkers gooien namelijk elke dag kilo’s brood weg. De Tweede Jeugd geeft dit brood een tweede leven door er weer heerlijke broodpudding, tosti’s, croutons en crostini van te maken. 

Potverdorie! gaat langs bij supermarkten en groothandels om groente en fruit dat niet meer geschikt is voor de verkoop op te halen. Met de “vangst van de dag” gaan ze zo snel mogelijk de keuken in. Ze maken er jam, stroop of chutney van en verlengen zo direct de houdbaarheid.

Toost is gebrouwen met brood van Marqt dat anders zou worden afgedankt. Brood is namelijk een prima vervanger voor mout, een landbouwintensief product. Het geroosterd brood - toast - geeft de frisse pale ale licht zoete tonen die goed combineren met het bitter van hop

ThijsTea maakt ijstthee van biologische thee en afgedankt fruit. Ze brouwen tegen voedselverspilling en doen dat zolang er voedsel verspild wordt. 

40% van de tomatenoogst in Kenia wordt weggegooid. Zonde! The Ketchup Project maakt samen met de boeren in Kenia een eerlijke, gezonde, duurzame én lekkere ketchup van het keniaanse tomatenoverschot.

Coco Conserven bereidt culinaire en duurzame gerechten in blik. Tegen het licht van voedselverspilling en de footprint van onze verscultuur biedt Coco Conserven uitkomst. Door in te blikken omzeilen we de energie-slurpende en voedsel-verspillende vers-logistiek en komen we terecht in een wereld die minder verspilt.

 

Een erg grote bestelling? Meer informatie nodig? Schroom niet en stuur een email naar kerstpakket@detweedejeugd.nl

 

INFO@DETWEEDEJEUGD.NL