WAT WIJ DOEN


Het is ondertussen voor iedereen duidelijk; we gooien met zijn allen veel te veel eten weg. De Tweede Jeugd is een project dat daar iets aan probeert te veranderen. We werken daarom met producten die niet meer mooi genoeg zijn om in de winkel te liggen. Deze spullen zijn vaak niet meer lekker om zo vers uit het knuistje te eten, maar des te lekkerder om te verwerken in andere producten.

Brood is een typisch versproduct en aan het eind van de dag blijft bij de bakker dan ook vaak brood liggen. Dat wordt niet meer verkocht, omdat de bakker de volgende dag weer vers brood heeft. Maar dat brood is nog dagenlang goed. Daarom halen wij het overgebleven brood op bij de bakker en maken er weer allemaal lekkere dingen van. We maken bijvoorbeeld een lekkere zompige en kruidige Bread & Butter, om deze vervolgens weer bij diezelfde bakker in de schappen te leggen. We zijn een brood-outlet begonnen in de Baarsjes in Amsterdam. Eerst in een tijdelijke winkel op de Jan Evertsenstraat, en nu staan we met een huifkar op het Mercatorplein. Hier verkopen we het "Brood van Gisteren", het brood van de vorige dag voor de helft van de prijs. We hebben croutons, crostini, broodsoldaatjes en paneermeel, maar met name bakken we de allerlekkerste tosti's van de stad. Eind maart starten we een kleine TOSTIBAR op de NDSM-werf, en met onze tweede huifkar staan we deze zomer op verschillende festivals door heel Nederland. Zowel de Bread&Butter als de ongebakken tosti's verkopen we ook aan café's, koffiezaken en restaurants.

 

INFO@DETWEEDEJEUGD.NL